×

Figyelmeztetés

Csak regisztrált felhasználók írhatnak üzeneteket, kérem, jelentkezzen be
VIP-REX Kft.: Önthető beton üregkitöltés
Kedves Viktor! Igen van ilyen adalékunk. VIP-REX SF szuper-folyósító a termékünk neve. Minden üreget ki fog tölteni, mert önthető lesz. A honlapunk WEBSHOP-jába meg tudja vásárolni.   Erős beton keveréket ajánlok, melyben csúsztató pépként van sok cement! Ez jó minőségű homokos-kavicsnál (sóder) 350-400kg/m3 A V/C 0,4 és 0.5 között legen. kissé képlékeny konzisztenciát kavarunk! Csak utoljára folyósítjuk meg az adalékkal. Mennyisége cementre 0,3%. VIP-REX SF adalék kell. Ez azt jelenti hogy 0.9-1.0 liter kell beton köbméterenként. Két talicska 100 liter beton, ekkor kb 1 dl VIP-REX SF szuper-folyósítót öntünk bele utólag, a keverés végén.   További jó munkát hozzá!  

VIP-REX Kft.  Farkas Kálmán fejlesztőmérnök!


2021-02-09
Viktor: Beton alatti réskitöltés

Tisztelt Értékesítő!

Van egy kültéri beton felületem ami alá a kutyáim beástak ezért a beton alatt kb 1,5 - 2 méter hosszan és kb fél méter szélességben üreg alakultak ki. Szeretném ezt az üreget feltölteni úgy hogy a meglévő betont ne kelljen feltörni, vagy maximum egy kis részen ahol a folyós betont beönteném. Erre a célra szükséges e valamilyen speciális adalék vagy megoldás? Én első körben arra gondoltam, hogy egy folyós betont keverek Viprex SF használtaával hogy a beton teljesen elterüljön a jukban.

Előre is köszönöm a segítséget!


2021-02-08
VIP-REX Kft.: Betonjavítás

 

Kedves Viktor!

 

Igen, megoldható a beton javítása. Tartósan is. Egy feltétele van, az a felület, amit javítunk aránylag szilárd legyen! Ezt úgy lehet megtudni, hogy erősen lomseprűvel, és cirokseprűvel kitakarítjuk a felületet, a mélyedéseket. Ha nem jön több kavics-szem fel, akkor érdemes a betont pótolni, javítani.

 

Majd jön a nedvesítés, minden időben. Még most decemberbe is! De, ne álljon a víz az üregekbe. Aztán jöhet a beton-keverék bedolgozása, beöntése. Ezt a betont a következőként keverjék:

 

Vásároljon 0-4mm es homokos-kavicsot melyet legtöbb tüzépen lehet kapni. Majd jobb minőségű cementet is szerezzen be! A receptúra a következő:

 

50liter sóderhoz : 25kg cement : VIP-REX Gél 2,5dl, VIP-REX SF szuper-folyósító 120ml és 10liter víz.

 

Keverési sorrend: 10liter vizet teszünk a keverőbe, majd a VIP-REX GÉL vízzáró képlékenyítőt eloldjuk benne. Egy-két lapát sóder mellett beletesszük a 25kg cementet. Ezt a cementpépet megkavarjuk, 2-3 percig. Ezek után jöhet az összes többi sóder keverőbe lapátolása. Ekkor szintén keverés következik 5-7 perc. Ezzel kissé képlékeny, de leginkább földnedvesnek látszó betont kapunk. Ezért utolsó lépésben a 120ml VIP-REX SF szuper-folyósítót a keverőbe öntünk.

 

Ez a beton szinte öntömörödő lesz, folyós, melyet remekül, és könnyedén el lehet dolgozni, bármilyen kis üregbe. Olcsó, gazdaságos, és nagyon erős, nagy-szilárdságú betonjavító anyag lesz ezzel a módszerrel. Az utolsó VIP-REX SF elhagyása nélkül is dolgozható vele, de nagyobb tömörítési munkával, valamint 2liter vízzel többel jár a munka. Ez némi 20% szilárdság kiesést okoz, de még így is garantáltan fagyálló kemény kopásálló beton fog létre jönni.

 

További jó munkát a


2020-12-12
Konrád Viktor: Betonjavítás

A házunk járdája, kocsibejáró, valamint térbeton üregesen felfagyott, kiporlott. Most decemberben az Önök adalékával hogyan lehet ezt pótolni? Mit keverjünk, hogy tartós betont kapjunk? Hogyan csináljuk? Nem szeretném felverni az egészet, mert ekkora munkára nincs anyagi keretem. Ha meg lehet oldani tartósan kérem, írják meg hogyan, van-e módszer rá?

Köszönöm,

Konrád Viktor Mád


2020-12-11
Farkas Kálmán: Válasz- VIP-REX UNI
Kedves Ildikó!
 
Nem értek egy-két dolgot, de próbálok válaszolni.
Azt," befejezni" szót nem biztos, hogy értem.
A VIP-REX UNI homlokzati falszárító adalékunk, egy Önálló Rendszer.
A ma ismert technológia legmagasabb teljesítmény osztálya.
Kezdeni is ezzel kell, befejezni is!
Bármi más módszerrel együttes használata után semmi garanciát nem vállalunk! (Fűrészelés, csaló injektálók, stb.)
Erre küldöm a cikkeket:
 
 
Keverési utasítást, szerintem a kőművesre bízza, Ő szakember! Ezt tanulta évekig.
És nap, mint nap vakol misung vakolatot.
A mestereknek szóló leírásokat megtalálja a honlapunkon: itt:
 
https://viprex.hu/vip-rex-uni-technologiai-leiras
 
Nem homok kell hozzá, hanem sóder. 0-4mm es szemmeszlású!
Mivel minden sóder légrés tartalma változó, ezért 100% telített cementpép tartalom nem meghatározható, vagy csak tág fogalmak között.
A kőműves tudni fogja, összenyomja a markába a friss cementhabarcsot és látja rögtön.
Az építőipar az ilyen beton vakolatot m3-re számolja szakszerűen.
Azt a mindenkori keverőgép kapacitására vissza kell számolni. Az argo nyelven elterjedt, és ismert szokásos talicskák 50 literesek.
Ha egy gép 2 talicskával tud kényelmesen megkavarni, az akkor 100 liter habarcs, tehát el kell az 1000 litert osztani 10-zel, és meg is van a receptúra, ideális szemmegoszlású homokos kavicsra!
Hangsúlyozom, nem homok!
 
Még egy ajánlás, csak olyan kőmüvest fogadjon fel, aki naponta vakol nagy rutinnal, és nem árt, ha már valamilyen típusú falszárító misung vakolatot már vakolt.
Ő fogja tudni az apró előnyös fogásokat, mint pld a gúzolás, a fal előnedvesítése, kúpban álljon meg a talicskába a maler kocsonya anyag szerűen, stb.
 
Ha a mester meg van, kérem mutassa meg neki mivel szeretve vakoltatni, és rögtön megérti!
 
Ennyit dióhéjban az általunk gyártott VIP-REX falszárító vakolat rendszerről.
 
Köszönöm kérdéseit, és a mi termékeinkre gondolt!
További kérdéseire szívesen válaszolunk!
 
Tisztelettel, VIP-REX Kft. Farkas Kálmán fejlesztőmérnök. 

2020-12-08
 
Powered by Phoca Guestbook