×

Figyelmeztetés

Csak regisztrált felhasználók írhatnak üzeneteket, kérem, jelentkezzen be
Gáborgyóni: salak fal

Kedves Farkas Kálmán!

 

Köszönöm a salak fallal kapcsolatos válaszát!

Sajnos nem sok mindent tudok erről a salakfajtáról, gondolom Hatvanhoz legközelebbi kohóból hozhatták valamikor. Sötétkék színű salak, sokan építkeztek ebből.

Azt szeretném kérdezni, hogy a "cementteljes gúzolás" mit takar?

A cementteljes-re lennék kíváncsi. Cementes alapú, híg állagú?

Köszönettel: Gábor

 


2021-03-14
VIP-REX Kft.: Kohósalak fal

Kohósalak falról!

Igen van. Bár tudni kellene, hogy pontosan melyik típusáról van szó! A felületet be kell vakolni, egy szilárd, de falszárító jellegű vakolattal. Belül VIP-REX HAB adalék kivül homlokzati részen VIP-REX UNI adalékos misung vakolat szükséges! 

Stabilizálni pedig cementtejes gúzolás ajánlott, jól benedvesített falon, hogy ne égjen meg!

Ha nagyon porlik, akkor a vályoghoz hasonló módszer kell. Horganyzott rabiczháló (hatszögűcsirkeháló) felszegezése kell.

Másik kérdésre, porló járda stb. igen van megoldás! Vékony 1-2cm misung réteg ráhúzás, de azt is adalékolni kell VIP-REX GÉL adalékkal. A cement súlyára vetített 1.5%-ban. A misung fele, homok, fele cement! Ha nem vakoló fövenyt használ, hanem 0-4mm.-es homokos-kavicsot, azaz sódert, akkor megengedett a 2:1 arány is. Lényeg, hogy a kavics szemek közötti légréseket cementpép töltse ki! Mi pedig gondoskodunk róla, hogy a cementpépbe sem tudjon a víz behatolni!

Így tartós bevonat érhető el!

További jó munkát kívánok!

Tisztelettel, VIP-REX Kft. Farkas Kálmán fejlesztőmérnök


2021-03-04
Gáborgyóni: salak fal

Üdvözlöm!

 

Gyóni Gábor vagyok!

Mostanában találtam erre az oldalra és nagyon megtetszett, hogy különféle adalékanyagok vannak, amik lehet nekem is segíthetnek!

Első sorban egy a hetvenes években kohósalakból épült házról volna kérdésem. Van esetleg olyan adalék, amivel a porló, málló salakot megtudom erősíteni? 

Szerintem akkoriban nem szakszerűen keverték házilag....

A másik kérdésem, hogy málló porló beton megerősítéséhez adalékanyag (járda, alap, pincefal) kapható-e Önöknél, létezik-e?

Válaszukat előre is köszönöm!

 

Gábor


2021-02-28
VIP-REX Kft.: Önthető beton üregkitöltés
Kedves Viktor! Igen van ilyen adalékunk. VIP-REX SF szuper-folyósító a termékünk neve. Minden üreget ki fog tölteni, mert önthető lesz. A honlapunk WEBSHOP-jába meg tudja vásárolni.   Erős beton keveréket ajánlok, melyben csúsztató pépként van sok cement! Ez jó minőségű homokos-kavicsnál (sóder) 350-400kg/m3 A V/C 0,4 és 0.5 között legen. kissé képlékeny konzisztenciát kavarunk! Csak utoljára folyósítjuk meg az adalékkal. Mennyisége cementre 0,3%. VIP-REX SF adalék kell. Ez azt jelenti hogy 0.9-1.0 liter kell beton köbméterenként. Két talicska 100 liter beton, ekkor kb 1 dl VIP-REX SF szuper-folyósítót öntünk bele utólag, a keverés végén.   További jó munkát hozzá!  

VIP-REX Kft.  Farkas Kálmán fejlesztőmérnök!


2021-02-09
Viktor: Beton alatti réskitöltés

Tisztelt Értékesítő!

Van egy kültéri beton felületem ami alá a kutyáim beástak ezért a beton alatt kb 1,5 - 2 méter hosszan és kb fél méter szélességben üreg alakultak ki. Szeretném ezt az üreget feltölteni úgy hogy a meglévő betont ne kelljen feltörni, vagy maximum egy kis részen ahol a folyós betont beönteném. Erre a célra szükséges e valamilyen speciális adalék vagy megoldás? Én első körben arra gondoltam, hogy egy folyós betont keverek Viprex SF használtaával hogy a beton teljesen elterüljön a jukban.

Előre is köszönöm a segítséget!


2021-02-08
 
Powered by Phoca Guestbook