Megosztás

Nagyüzemi betonelem gyártás, és mixer beton használata bizonyította miszerint korszerű, gyors gazdaságos betonozás létkérdés a kisiparban is. Amilyen egyszerű, és számos előnyt rejt a megfelelő friss beton keverék, ha adalékolják, olyan gyorsan terjed a kisebb építkezéseken is.

Előnyök tekintetében legfontosabb tény a kezelhetőség, a bedolgozási könnyebbség. Az adalékok kombinációiból eredően, akár dupla szilárdság is elérhető ugyanolyan cement, és homokos kavics felhasználása mellett. Az építőipar régi ellensége a sok keverővíz!

Hogyan is van ez? Vegyük a VIP-REX SF szuperfolyósítót. Sikere az önthető, szinte már öntömörödő jellegéből fakad, bár nem teszünk bele többlet keverővizet. A sok víz, káros a végszilárdságra, valamint repedezik, ha eltúlozzuk, a kezelhetőség, a jól bedolgozhatóság miatt. Manapság pedig a tömörítés nem az erős oldala a mai építőiparnak. Rendre dupla keverővízzel dolgoznak, ezzel pocsékolnak a cementtel, az elérhető legnagyobb szilárdsággal. Legtöbbször egy 0,3 Víz/Cement tényezőt hajlamos a kisipar 0.6-ra eltúlozni! Ez tartóssági, szilárdsági problémákat is okoz!

viprex gel

További előnyöket is elérhetünk. Víztaszító hatású a VIP-REX GÉL, mely tartalmaz kánikulai komponenst, amivel elérhető, hogy az utókezelés, locsolás elhagyható! A nagy melegbe bármilyen sűrűn locsolják a betont a locsolási terminusok között károsodik a beton. Továbbá számos előnyt is jelent a VIP-REX GÉL használata. Tömörít, növeli a fagyállóságot, vízzáróbbá válik, plasztifikáló hatása kimagasló. Egy száraz betonhoz képest ez óriási előny.

Más építőipari szerkezetnél pedig pont a gránitszerű tömörség helyett könnyed, légpólusos betonhoz ad aktív segítséget a VIP-REX UNI. Vegyük a padlófűtést, melynél fontos, hogy körbe vegye teljesen a fűtéscsövet, és kevés keverővízzel is képlékeny maradjon. Növeli a bedolgozási időt a kötés késleltetésével, valamint a kész beton hő-tágulási együtthatóját csökkenti. Csupán minimális dilatációs hézag szükséges. Óriási előny még, hogy anyaghiba miatt lokálisan kis ponton ázik el a padló, ezzel megmutatva szivárgás helyét! A fűtőaljzat vízszívó képessége a nulla felé közelít, így a burkolatok kiválóan tapadnak a beton felülethez. Lapburkolat ragasztó nem ég meg! A VIP-REX UNI-t is lehet kombinálni a VIP-REX SF szuperfolyósítóval, így csekély keverővíz felhasználásával önterülő fűtött aljzatbeton fele energiával tudjuk betonozni, tökéletes vízmértékbe.

 Padlófűtés vizes

Aki egyszer ezeket a betonozás könnyítő, minőségjavító VIP-REX adalékokat használja, tapasztalat szerint csak ezzel fog dolgozni, mert jelentősen megkönnyíti a munkát! No meg a végtermék minősége is kiváló lesz! Remélem tudtunk segíteni a kisiparnak a nehéz betonozási munkáknál.

Kisújszállás, 2022.08.12.

Farkas Kálmán

VIP-REX Kft.

fejlesztőmérnök

 


Megosztás
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0