Megosztás

Betondonor kerestetik!

Úgynevezett „DONOR-MIX”, vagy SPENDER PUTZ, mely adományozza a megfelelő alapot széleskörűen minden hidraulikus keverékhez. Legyen az vékony 1-10 cm-es beton, vagy bármely vakolat!
Kihagyhatatlan lehetőségre hívom fel a figyelmet! A mai felgyorsul építőipari kivitelezésben támadt egy űr. Nagy tömegben gyártott zsákos termékre van szükség, amit igen egyszerű összeállítani.
Mondhatni semmiféle drága anyag nem kell hozzá. Csupán egy osztályozott homokos-kavics és egy jobb minőségű cementre van szükség. Mészmentesen! Mind ezt, egy olcsó, hosszú szavatossági időt eredményező csomagolással lehetne forgalomba hozni. Ma, 2015-ben a legolcsóbb hasonló beton-vakolat keverék, mely 40 kg-os átlag bruttó 1000.- Ft/zsák. A kívánatos ár maximum bruttó 500 Ft lehet! Így a nagy széria, jövedelmező lenne, még emelt minőségű és mennyiségű cementtel is receptúrázva.

Lássuk a kereslet hogyan alakult ki! A történelem szava mit mond? Olyan űr tátong a piacon, melyet ki lehet használni hosszú távon. Amely cég először teremti meg, ezen termékfajtát, az hosszú távon biztos bevételt produkálhat.
Miért is?

 

 

Tény az, hogy a piac túltelített mindenfajta zsákos betonnal, és zsákos vakolattal. Sőt kiterjedt átjárással másra is használják az egyes zsákos betonokat. Pld. a cement esztrichet vakolásra!
De korlátozott a felhasználási köre! Nem használható vizes, salétromos felújító vakolatként, valamint sok, egyéb szerkezeti részeknél sem előnyös. Kis igénybevételre alkalmas csupán!
Univerzális zsákos misungra van szükség nagyon sokszor!
Az építés folyamán több funkciót is tudnia kell egy vakolatnak. A különböző funkciókat csak utólag hozzáadott adalékokkal lehet kialakítani. Ezt így könnyű megoldani, még ellentétes tulajdonságok esetén is! Speciális vakolat keverékeket lehet képezni a legnagyobb hatékonysággal.
Donorként magmás kőzetből, gömbölyű szemalakkal, max. 4 mm frakció méretig kellene a homokos kavicsot alkalmazni. Mészkő alapú, tört kőőrlemény nem alkalmas minden funkció kialakítására.
A cement minőségét, mennyiségét, a homokos-kavics minőségét, arányát csak zsákos formában lehet biztosítani. A változó tényezők nagy keverési szórást eredményeznek, de ezzel leszűkül a keverővíz mennyiségére a kockázat. Így biztosabb a minőség!

Adalékokkal pedig a kívánt funkciót adjuk meg.  Bármilyet!

Ha kell :
-tömörítünk
-habosítunk
-légpólust képzünk
-plasztifikálunk
-folyósítunk
-fagyásgátlunk
-kánikulától védünk
-kopásállóságot növelünk
-vízzárást képzünk
-repedezést gátlunk
-falszárítunk
-vegyi tűrőképességet növelünk ………

És még számtalan kapcsolt különleges funkciót meg lehet oldani!
Két oldala van a keverékképzéseknek, a friss cementes keverékek kezelhetősége, valamint a végtermék minősége az adott célra.
Ezen két paramétert is remekül ki lehet alakítani adalék csoporttal egy egyszerű alap szárazkeverékből. Ez lehet a donor alap, azaz a zsákos misungalap.
Vannak azonban feltételei, mely az igazán univerzális száraz anyagot jellemzi.
Fontos a szemmegoszlási görbe, a gömbölyű szemalak, szem érdesség, cementpép telítettség és még sok minden!
Két féle zsákos vakolatot kellene forgalom hozni. 100% cementpép telítettségűt, és egy csökkentett cementtartalmú normál vakolat alapot.
Így széles körben alkalmazható alapanyagot kapnánk.
Ha nincs ez a lehetőség, akkor marad a régi jól bevált módszer, a külön cement, homokos-kavics, adalékkal, vízzel keverve.
Marad a mesterekre, kőművesekre a megfelelő keverési arány.
Ezt azonban meg kell, hogy előzze a jó alapanyagok kiválasztása, megvásárlása.
Például a jó minőségű cement beszerzése. Lám ezt a tortúrát is megspórolhatja a kivitelező!
A legtöbb nagy tömegben árusított cementféle csak szűk körben alkalmazható, sok puffer anyagot tartalmaz. Speciális helyekre nem alkalmasak univerzálisan.
Nagy tételben olcsón beapportálható a zsákos keverékekbe a legjobb minőségű cementek is, melyek alkalmasak vízzárásra, falszárításra, és sok más speciális funkcióra is!
Számos kavicsbánya van az országban, ahol ez megoldható!
Ezen száraz keverékben mód van a szavatossági idő növelésére is, akár 12 hónapra kiterjesztve.
Ez a hosszú ideig felhasználhatóság is bővítené a vevőkört!
Nyílván azt a terméket kell gyártani, amire szükség van. Ha mész nélküli olcsó misung vakolatra van szükség, akkor azt.
zsak_penz_lehet_benne

Még egy fontos tényező, hogy a csomagolásnál célszerűség, olcsóság legyen a mérvadó.  Minden féle drága, több színben pompázó zsákfestés teljesen felesleges! Minden sallangot elhagyhatnak, inkább az igazi bel-tartalom, és az ár-érték arány a legfontosabb!
Univerzális, jó minőségű terméket nagy tömegben, sokat lehet értékesíteni. Aki először kezdi ezt a keresett zsákos donort gyártani, az fogja sokáig uralni a piacot!

Természetesen az adalékokkal tesztelni kell, milyen minőséget állított elő a gyártó. Ha az ÉME típusvizsgálatra, a CE minősítésre már szükséges lesz az adalék, akkor állunk rendelkezésükre a gyártóknak. Összefogásra van szükség és a vevők is jól járnak a számos helyre felhasználható zsákos misung alappal. Valószínű kezelhetetlen az anyag önállóan, mert borzasztó cementes, erős anyagról van szó! Adalékkal pedig nagy sikere lesz! Az biztos!

Lássuk, a jövőben mely zsákos terméket fogja ajánlani a VIP-REX!

Kisújszállás,  2015. április 20

Farkas Kálmán
fejlesztőmérnök


Megosztás
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0