Megosztás

Igen, meg kell regulázni valahogyan a betont, mert nem jól viselkedik!

„Az idők szavát, mindig meg kell hallani!” –mondta az idős unokabátyám. Ő már az átkosban, a 70-es években az úgynevezett osztályidegen, éppen hogy megtűrt maszek volt!

Mégis sikeres az építőiparban. Mi is az elismertség záloga?

Ezt kerestem! Aztán tapasztaltság, érettség, a sokat látott építkezések, mesterek, segédmunkások beszélgetései nyomán kezdem érteni az építőiparban dolgozók igényeit, céljait, mi a sikeresség alapja! Az egyik tényező, a kiváló minőségű alapanyag! Ezek inspirálnak arra, hogy mindig, hogy megoldjak egy olyan építőipari problémát, mely hasznos mindenki számára! Sokféle új technikai kihívás van minden építőipari szakmában, én a keverékképzéseknél munkálkodtam mindig is, ezen belül a habarcs és betontechnológiában!

 

Régóta azzal a mindennapos gonddal találkoztam, hogy az egyenletes minőség, az állandó jó betonszerkezet elkészítése a legnagyobb kihívás az építőknek! Kerestem az okokat. Tudok-e segíteni valami olcsó egyszerű módon? Miért vannak a napi gondok, a sikertelenségek! Annak ellenére, hogy a betonozáshoz való szakmai hozzáállás sokat javult! Elismerik, hogy a betontervezés egy nagyon bonyolult, hatalmas felkészültséget igénylő tudományág! Aki alkalmazza azt, nyilván csak a szakma utasításait követi! Mégse sikerül a legjobbat, a legolcsóbban megalkotni!

71165d44 202f 42eb bec3 8bfbf55c087b

Milyen hátráltató tényezőktől szenved a magyar betonipar?

Ma már akár 15 frakcióból álló számítógéppel szerkesztett, minimum légtérfogatú homokos-kavicsot is be lehet szerezni a kisméretű építőipari cégeknek is. A beton egyik fontos alkotója meg is van, mellyel akár 2-3 mázsa cementet is meg lehet spórolni! Ennek beszerzése tehát, csak szándék kérdése!

Tovább haladva a cement, mint fontos alkotóra, igen nagy a tájékozatlanság e-téren! Nem tagadom, túlbonyolították a helyzetet a cementiparban! Azonban, aki hozzáfog egy beton szerkezet elkészítéséhez laikusan, legény legyen a talpán, aki elsőre magába szívja az összes szabványt, és elnevezési elméletet! Valamit ki kellet találni! Több száz féle cementet gyártanak, és 1-2 az igazi jó minőségben majd mindenhol használható fajta! Rengeteg puffer töltőanyagot tartalmaz legtöbbje!

A szakembereknek is nehéz eligazodni, mert egy rossz receptúrával egyből szemét beton keletkezik!

Erre lenne a szakmunkás képzésünk, de nagyon gyenge!

Azért is, mert felhígult a szakma! Mindenki, aki már egyszer egy betonozásban részt vett, alul iskolázott is, kőművesnek adja ki magát! Mégsem kérik, egy munka előtt el, a bizonyítványát, mert bizalmatlanságot szül! Miért is? Pont azok kiabálnak, akik nem értenek a szakmához!

Meg kell győződni arról, hogy valóban végzett-e ilyen diák abban a szakmunkásképzőben!

Egy kis kellemetlenséggel jár, de higgyék el nem haszontalan! Bepótolni 3 év beton-habarcs tervezési számítását gyakorlattal nem lehet!

Erre a kihívásra készült, a semmihez sem értőknek az előkevert habarcs, vagy a kész zsákos beton! De minek is! Mert száz másik körülményre ráfoghatják, hogy miért lett nagyon gyenge a beton, és első évben kifagyott! A joghézaggal, amit Magyarországon a becsület még nem helyettesít, be lehet csapni minden első felhasználót! Azt hinné az ember, hogy legalább az a két alapvető alkotó becsülettel benne van a zsákos anyagokba, ami kell bele!

Hölgyeim és uraim, nem! Akkor legalább valamilyen adalékszert tegyenek hozzá! Mert a sok vízzel tovább lehet rontani a minőséget!

Én elhiszem, hogy nagyon, horror árba kerül a sódert bezsákolni, egy kis cementtel! De ennek okán ne csaljanak! Ne hígítsák környezeti hulladékból származó éles szemű őrleménnyel, ami egy szálkás eldolgozhatatlan keveréket ad! Ne olcsó puffer anyagokat tartalmazó cementeket keverjenek bele!

A beton keverékbe felejtsék már el az olcsó, mészhidrát por túlzott arányát! Nem oda való! Pláne ilyen mennyiségbe! Ez nem tisztességes semelyik multi nevében, hívják azt bármilyen nagy márkának!

Visszatérve a minőség kiegyenlítésre, azért lehet tenni néhány dolgot a minőségért! Ezért dolgozunk mi, hogy beton, habarcstervezésben kisebb kár keletkezzen, és ne legyen meglepetés! A beton és a vakolat kiváló minőségű legyen!

Még van egy fontos dolog, ami minket vezérel!

Könnyű elkészítési mód! Az ember nem állat, ebből indultunk ki!

Hosszadalmas, bonyolult keverés, problémás bedolgozás, lehetetlen tömörítés, darázsfészkes végtermék, porló felület! Ezt szüntetjük meg a VIP-REX-szel!

Például a mindenek nagy károkozóját küszöböljük ki, és a 80%-a a gondoknak el is van űzve!

Mi ez a nagy betontechnológiai probléma?

– A TÖBBLET VÍZ! –

 

Hogyan is tudnánk ezt megoldani egyszerűen? Megvan!

Víz nélkül csak adalékkal kell a betont keverni! ÁÁÁÁÁ! Ez sem lenne jó!

Mert ebből is sokat kevernének a betonba!

Igaz!

Akkor?

Eredményesség akkor lesz, ha felezni lehet valamely csodaszerrel a keverővizet, tehát ugyanakkor kedvezően folyós, és bedolgozható lesz!

Ha, évtizedekkel előtti ésszel tudtam volna, hogy a napi betonozási munkát hogyan, mi módon lehetne megkönnyíteni, akkor kifejleszthettem volna 30 évvel ezelőtt.  Sajnos most került erre sor!

Inkább későn, mint soha!

A VIP-REX SF beton szuperfolyósító korszakalkotó!

Mert a korábbi folyosósítók rengeteg kellemetlen mellékhatásait kiküszöböli!

Nem ül le a keverés után perceken belül, Plasztikus marad legalább 60-90 percet! Másnapra legalább a szilárdság 40%-át eléri, kizsaluzható! Nem repedezik egy cseppet sem! Nagyon erős szilárd, betont eredményez! Tömörítést lehet végezni ész nélkül, bármennyit, nem ül fel a víz a felszínre!

Többlet cementtartalomnál, öntömörödővé válik a beton, sőt önterülővé is!

Ezek azért őrült állítások, de próbálják ki!

Állunk a megmérettetés elé!

Hasznosabb terméket a mindennapokra nem igen hiszem, hogy betonba manapság kapni lehet!

Ez vezérelt a VIP-REX SF szuperfolyósító megalkotásánál, valamint az olcsóság és a környezetvédelem!

Mindenki számára elérhetővé tettük! Úgy kell a betonba a VIP-REX SF, mint ahogy a cement is!

Előbb, utóbb a kettő együtt lesz kapható minden építőanyag kereskedésben!

Itt van, megjött, kapható, és olcsó, éljenek a betonozáskönnyítő lehetőséggel!

 

Kisújszállás, 2016.08.02.                                             VIP-REX Kft. Farkas Kálmán


Megosztás
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0