Megosztás

 27. VIP-REX adalékok kánikulai segítsége!

Szenved az egész építőipar a szélsőséges időjárástól! Tavasztól őszig, azaz a kiskabátos pulóveres időjárásig! Miért is?

Mert a betont locsolni kell, a vakolat is megég! Ráadásul lehetetlen száraz, meleg időben szépen, gyorsan eldolgozni a felületet betonnál is és vakolatnál is! Hamar szárazzá, szálkássá válik.
Túlvizelés esetén pedig repedezik! Gyorsan eltávozik belőle a víz!
Van egy nagyon olcsó megoldás!
A VIP-REX adalékolás kánikulai és meleg időkben!
Hogyan működik, mit eredményez az adalék használata? Kérdezheti a kőműves!

Eldolgozhatóság javul! Minden keverék legalább egy, de inkább két konzisztenciával javítja a képlékenységet! Az aljzatbeton nem szárad rá az emberekre, sokáig elsimítható a felület! Plasztikus, képlékeny, tömöríthető!

Vakolatnál nem húz meg hamar, kevésbé szippantja el a felület a vizet a friss habarcsból! Így remekül kartecsnizhető, simítható! Nem esik le a falról a fánglizás, vagy gépi felhordás után sem! Több négyzetmétert lehet durvázni, nem húz rá a mesterre a felület!

Továbbá a fel nem dolgozott, mixerbe, talicskában nem adja fel a vizet sem a beton, sem a habarcs! Nem kell újra kavarni vízzel, hisz azzal rohamosan csökken a végszilárdsága a keveréknek, amikor egy félig meghúzott keveréket újra keverjük, vízzel felöntve, pótolva!

Falazásnál a kánikulában a kiterített habarcs azonnal kiszárad, nem lehet a téglát beleültetni rendesen. Ezt a VIP-REX Mészkence megoldja! Kétszer olyan hosszan lehet teríteni előre a habarcsot!
Ráadásul az ilyen módon megégett falazó habarcsnak, szinte semmi szilárdsága nem maradna!
Tehát nem ég meg a habarcs! Ugyanúgy jó erre a célra a VIP-REX UNI, vagy a VIP-REX GÉL is.

Utókezelést kiküszöböli! Az első 24 órában, ha valamely vízmennyiség megmarad a keverékben, akkor utána nem károsodik az aljzatbeton, locsolás nem szükséges! Első nap csupán egy fóliatakarást igényel, de csak az igazi tűző nap miatt. További napokon automatikusan leáll a szilárdulás, ha nincsenek meg a feltételei!
Megfelelő levegő pára, hőmérséklet, széndioxid!
Egyidejűleg ezek megvannak, akkor ismét kezd szilárdulni! Pld. éjszaka!
Tehát nem károsodik a beton, vagy a vakolat, csupán kitolódik a 28 napos szilárdulási folyamata a kieső időkkel! Gondoskodni azonban naponta nem kell róla locsolással!

Kiszámolható, hogy milyen drága pld. tíz napos koráig locsolni a betont.
Olcsóbb a VIP-REX adalékolás!
Van olyan hely, ahol nem is oldható meg, vagy nagyon nehezen az utókezelés!

A VIP-REX termék családból, ami négy fajtából áll, három tartalmaz kánikulai adalékot.
Ezek a következők egyre emelkedő mennyiségű kánikulai adalékot tartalmazva:
a., VIP-REX MÉSZKENCE
b., VIP-REX UNI
c., VIP-REX GÉL

Tehát a légpólusképző,  VIP-REX HAB adalék ilyet nem tartalmaz! Ezért utókezelés itt szükséges! Vagy VIP-REX UNI-val kell dolgozni helyette!
Ezzel az építőipar jelentős segítséget kapott, hisz minden időben lehet bárminemű munkát végezni hőmérséklettől és utókezeléstől függetlenül!
Kiszámolható egy köbméter betonba kerülő 1% adalék árát, valamint a költséges locsolást, amivel nem biztos, hogy ilyen erős, jó minőséget el lehet érni! Hisz még víztaszító, kopásálló, szilárdabb, fagyálló, tulajdonságot ingyen kap a felhasználó a kánikulai adalék hatás mellé!

Remélem értékes információkkal tudtam szolgálni munkájához!
További sikeres, eredményes betonozást, vakolást, csemperagasztást és egyéb keverékképzést kívánok nyáron is!

Kisújszállás, 2014. június 12.                                             Farkas Kálmán
Fejlesztő mérnök


Megosztás
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0