Megosztás

Íme a VIP-REX SF kép, mely megváltoztatja a betonozást a jövőben.

Hirtelen sokan rászoktak a VIP-REX szuperfolyósítóra. A vártnál is jobban vizsgázott az építőiparban. Hallatlanul megszerették mind a mesterek, mind a cégvezetők. A kezelhetőség javult, a végtermék könnyedén lesz kiváló minőségű. Tapasztalataink bőven rendelkezésre állnak. Minden számított funkció beváltotta a reményeket. Azonban némi tapasztalat szükséges a használatához.

Pontosabban ki kell hangsúlyozni némi fontos paramétert:

1. Adalék kis mennyisége lényeges.
Inkább kevesebb legyen, mint több. Tudjuk, hogy a precizitás nem az építőipar jellemzője. Hajlamosak vagyunk többet használni. Vagy össze-vissza minden százalék arányt használni. „Löttyintsünk még többet az adalékból, hagy legyen minél jobb a beton.” Ezt az elvet el kell felejteni.
Az adalék roppant hatékony, és olcsó. Ezért csak annyit alkalmazzunk, ami az előírás! Komolyan kell venni a 2 és az 5 ezrelék kicsinyke mennyiségét. Ezek közötti mértéket pedig a V/C határozza meg ellentétes arányba. Tehát ha a víz mennyiségét azaz a V/C 0.3 vagy alatta van, akkor lehet közelíteni a VIP-REX SF adalék mennyiségét az 5 ezrelékhez. A maximum ennyi lehet.

Röviden, ne féljünk kevesebb adalékot bele tenni, mert biztos hatékony lesz. Az átlag 0,3% ezt kell csupán megjegyezni. Röviden 100 kg cementhez 3 dl, 50 kg-hoz 1.5 dl, 25 kg-hoz 0,75 dl. Az alkalmazott mennyiséghez csak ezt kell figyelembe venni!
Mi lesz ha túl-adalékolja a betont? Felületén fehér kiválás lesz, 1-2 mm. A többi térfogatot azonban nem befolyásolja.

2. Sorrendiség.
Fontos! Egyszerű betartani. Utolsó legyen a VIP-REX SF adalékolása a földnedves, vagy kissé képlékeny  keverékhez. Ha előre beleteszi a vízzel együtt, fehér kiválása lesz, és a hatékonyságából veszít. Ekkor nem a cementszemcse felületén hat a csúsztató erő, hanem felét beszívja a cement szemcse!
Tehát keverd meg a betont, aztán folyósíts.  

3. Tömörítés:  
Attól még, hogy folyósítunk, lehet, sőt kell tömöríteni. Az is igaz, hogy kevés a légbuborék a friss betonba a folyósítótól. Vízzsák pedig nem lehetséges. Mégis ritkán van az olyan eset, hogy minden összetevő a legideálisabb. Tehát mindig kell tömöríteni. Az a tapasztalat, még az öntömörödő betont is. Márpedig a VIP-REX SF majdnem ilyen.  

Enar tuvibrator kicsi

A legegyszerűbb a vibrációs tömörítés. A jó hír az, hogy nem lehet túltömöríteni, mert nem osztályozódik a beton, vagy csak nagyon szélsőséges esetben. Pld. rossz szemmegoszlási modulus esetén, vagy nagyon rossz, indokolatlanul magas V/C esetén.

Makita tuvibrator kicsi

4. Préselés, sajtolásos tömörítés:
Remekül illeszkedik a földnedves technológiához a VIP-REX SF szuperfolyósító. Ilyenkor lehet remekül alkalmazni azt a szabályt, hogy 0.23 V/C kell csak a cement hidratációs kötéséhez. A több víz a szilárdság romlását okozza, pangó víz formájában. Préseléses tömörítésnél, esetleg vibrálással kombinálva csak alacsony víz/cement tényezőnél oldható meg technikailag. Azt azonban tudni kell, hogy a szemek optimális beforgatásához, tömörítéséhez, igen hatásosnak bizonyult a VIP-REX SF.

beton tuvibrator kicsi

Mindezek figyelembe vétele után az építők kiváló, sosem látott jó minőséget tudnak elérni a betonkeverékek bedolgozásakor.
Betonozás könnyítőként mindennapos használatra fejlesztett, olcsó termék!
A helyszíni bedolgozásnál gondtalan, gyors, biztonságos munkát, kiváló hatékonyságot tud biztosítani a VIP-REX SF szuperfolyósító minden betonozáskor.
 
Szükség volt rá, ezért megalkottuk a magyar építőiparnak.
Használják egészséggel!

Kisújszállás, 2016.11.28.

    Farkas Kálmán
    VIP-REX Kft.


Megosztás
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0