Megosztás

Az építkezés minél későbbre tolódik az év folyamán a vakolás, betonozás, annál problémásabb hidegben dolgozni. Sőt a következő munkafolyamat is sokat várat magára, hiszen még vizes, és nem szilárdult meg. Erre nyújtanak megoldást a VIP-REX adalékok.

Miről is van szó? Több hasznos tulajdonság is kell, hogy gyorsan jó minőségben tudjon az építőipar teljesíteni. Ezek közül a legfontosabbak:

1.Vakolatok:

Kevés keverővízzel készített vakolat hamarabb kiszárad. A vakolatoknál a felhordás segítésére elengedhetetlen a magas V/C tényező. A keverővíz leszorítását el lehet érni a VIP-REX HAB termékkel.

Ha további tulajdonságok is jól jönnek, akkor VIP-REX MÉSZKENCÉ-vel, VIP-REX UNI-val vakoljunk, így fagyállóságot, gyors kiszáradást is biztosítunk, párás, hideg időben. Vízzáró, tömör vakolatoknál a VIP-REX GÉL adalékszer alegjobb megoldás, mert fagyban vakolhatnak, az nem fog károsodni akár mínusz 25 C fokig átfagyhat. A kiolvadás után tovább fog szilárdulni.

Téli betonozás

2.Betonok:

Legyen az bármilyen tartószerkezeti, aljzat, koszorú, járda, térburkolat, lábazati beton, melynél a kiemelt szerepe van a szilárdságnak, télen a VIP-REX GÉL létfontosságú, mert a bevitt keverővizet redukálja 20-30%-kal, ugyanakkor remekül képlékenyít, segítve a bedolgozást akár mínusz 20 C fokban is.

További segítség, hogy a keverővizet drasztikusan a felére lehet csökkenteni, ha VIP-REX SF szuperfolyósítót használunk. A VIP-REX GÉL adalékszerrel együtt használva a végszilárdság akár 80%-kal is növekszik. Az utószilárdulás sebessége nő. Fűtetlen építményeknél ma már ez alap követelmény. Fűtött aljzat betonnál, és az esztrich aljzatoknál mínusz 20 C fokig lehet károsodás nélkül dolgozni a VIP-REX UNI, és a VIP-REX SF adalékok kombinációjával. Ha szükség van szilárdság növelésre, akkor az UNI-t felváltja a GÉL típusú adalék.

Összegezve segítenek az adalékok, minden időjárási problémát megoldani, vakoláskor, betonozáskor. Ugyan akkor a költségekkel is takarékoskodik, mert a VIP-REX adalékkal legalább felére csökken az elkészítési idő, és habosodás folytán 30%-kal több beton, és habarcs keletkezik. (kivéve a VIP-REX GÉL + VIP-REX SF). A negyedére csökkent száradási idő is óriási előny az építőiparban, hiszen a következő munkafolyamat hamarabb végezhető. (burkolható, glettelhető, festhető stb.) Ma már nincs semmilyen időjárás okozta kiesése az építőiparnak, a profi VIP-REX adalékot használva!

Régen még az új lakásokat egy évet kellett száradni, hagyni, mielőtt a festésmázolást el lehetett végezni. Az építési bevitt víz nehezen távozott el a szerkezetekből. Ha siettek az építők, festéssel lezárták a felületet, hamar penészedés lett a vége. Ma már ezek a problémák megoldottnak tekinthetők.

Kisújszállás, 2023.11.13.                                                                        Farkas Kálmán

VIP-REX Kft.


Megosztás
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0