Megosztás

Gyakorlatba tapasztaltuk, milyen a két anyaggal együtt adalékolva a beton. Bedolgozást a helyszínen 8m3 mixer kocsival kiszállított friss betonnal próbáltuk ki.
Szolnokról rendeltük a C40-es betont. Mínusz 5 fokos hideg volt nappal. Éjszaka mínusz 12 0C. Az 50 kilométerről érkező beton bizony pont fagypont fölötti volt mire megérkezett.

 

Tudtuk, hogy milyen az építőipar, így mi is variáltunk egy kicsit. Mi lenne, ha még holnap erre a térbetonra rá lehetne tenni a konténer raktárakat? Ezért kötésgyorsítóval rendeltük a betont. Reklám nélkül közlöm, hogy multi neves vegyszerét használtuk, mert kíváncsiak voltunk a végeredményre.

Sajnos, még ebbe a hidegbe is a 40 perces út végén már a megérkező teherautóba, kezdett húzni, sűrűsödni a beton. 0.35 V/C tényezővel kértük a friss betont.
A keverődob gyorsításával igen nagy, 200 bar fölött dolgozott a hidraulika szivattyú. Nehéz volt forgatni a dobot a 8 köbméter betonnal.

viprex gel

A következő lépés, a VIP-REX GÉL adalékolása a mixer nyílásába.
Mennyiség: 4 liter/m3 x 8m3 = 32 liter.
Tapasztalat: Kezdett könnyebb lenni a szivattyúnak a plasztikusabbá váló keverék miatt. 160 bar.
Megjegyzem, hogy a keveréket 0,32 V/C-vel rendeltük, de a szer bejuttatás után még egy kevés 20-30 literrel a garatról beljebb kellett mosni a feltapadó adalékszert.
Ezt csupán 10 perc keverés után folytattuk a VIP-REX SF bejuttatásával. 3 ezreléket alkalmaztunk, mert a VIP-REX GÉL-lel együtt elegendő. Erősítik egymást.
Cement 320 kg mennyiségére számított 0.3% kb. 0.96 liter. (8m3 x 0,96 SF = 7,7 liter)
A beöntés után némi vízzel a keverődob belsejébe kellett mosni. 

Elkezdett rohamosan folyósodni. A forgató szivattyú nyomása leesett 50 bar-ra a legnagyobb sebességen. Tehát valóban folyóssá vált a beton!
Mivel többsoros vasalást rétegesen kellett elhelyezni, elhúzódott a betonozás vége. Majd két óra hosszáig tartott. Viszont, az utolsó negyedórában kezdett kellemetlen lenni a bedolgozás. Kissé képlékeny kategóriába ment át a folyósság. Végeredménybe 1 óra 45 percig kitartott az edényidő, nem kezdett sűrűsödni a beton. Ez remek eredmény.

 

46. VIP REX GÉL és VIP REX SF együttes hatása

Nem másnap, de 3 nap múlva rádaruzták a 4 db raktár konténereket és kibírta, még a beton széle is!
Azt is kipróbáltuk, hogyha nem 25 cm vastagságba dolgozzuk be a betont és megfagy éjszaka, akkor hogyan viselkedik! Adott mellette egy murvás parkoló, amire 4-5 cm vastagságban 9-10 m2 kiterítettünk, hogy a fagy mit tud vele kezdeni?
Jelentem, semmit! Kiváló szilárdságot ért el. Olyannyira, hogy a daru letalpalása 3 nap múlva ide történt, és semmi baja nem lett a vékony betonnak, nem morzsolódott, nem tört össze. Pedig szilárd aljzat előkészítést nem végeztünk.


Megosztás
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0