Megosztás

Az építőanyagok szupergyors fejlődést értek el. Szakember hiánya, olcsóbb megoldások felé halad az építőipar. Legfontosabb cél ma a biztonságos megoldás egy konkrét feladatra. Az sem árt, ha egy szerkezet több funkciót lát el egyszerre. Ilyenről írunk most egy rövid tájékoztatót.

Vegyünk egy régi padló rétegrendet alulról felfelé:

  1. Termett talaj,
  2.  földfeltöltés,
  3. kavicságyazat,
  4. szerelőbeton,
  5. modifikált bitumenes lemez 2réteg lángtoldással,
  6. hőszigetelés,
  7. aljzatbeton,
  8. Padlópon aljzatkiegyenlítő,
  9. járólap ragasztó,
  10. Kerámia járólap

Nézzük a vízszigetelési problémát, ami 5-10 éven belül vizes salétromos falat eredményez. Nem sikerül a lánggal optimálisan olvasztani, toldani a bitumenes lemezeket. A pára áthatol a lemez réseken. Sőt a falak mentén nehézkes a felhatása a függőleges felületekre, azt hermetikusan összetoldva a falszigeteléssel.

Ezeket a hibákat mindenhol elkövetik, csak később jelentkeznek a bajok.  A hermetikusan monolitként egyben készült beton aljatoknál pedig a lábazati falakba az épület alatt bezárják a párát, ami szintén a vízszigetelésen előbb utóbb áthatol.

Lángforrasztási hibák

Összegezve, amint egy erős, vízzáró, önterülő aljzatbetont készítünk, elsősorban óriási biztonságot eredményez, másodsorban tökéletes vízszintes felületet ad Padlópon nélkül, és utoljára, de nem utolsóként, nagyon olcsó megoldás is! Nincsenek vízszigetelő lemezek, önterülő aljzatok, drága esztrich beton, hanem egyszerű cement-sóder-VIP-REX adalékos vízzáró beton. Ezt még egy gyermek sem tudja elrontani! Hiszen köbmérenként csupán 1liter VIP-REX SF szuperfolyósító, valamint 5 liter VIP-REX GÉL vízzáró adalék kell hozzá! Egyre kell figyelni cementpéppel telített legyen a beton. Olcsóságát fokozza, hogy nem kell utó kezelni, locsolni, mert kánikulai komponenst is tartalmaz! Sőt mínusz 20 fokig nem károsodik a beton. Szilárdsága pedig az az adalékokkal 80%-kal magasabb lesz, mint adalék nélkül. 15-20%-kal kisebb szerkezet magasságot lehet tervezni, ami takarékosabb megoldás.

A VIP-REX adalékok a szokásos építési hibákat kiküszöbölik, és olcsóbb eljárást nyújtanak az építőknek. A jövőben korszerű technikák állnak az építőipar rendelkezésére, így gazdaságosan tud építkezni!

Kisújszállás, 2023.09.03.                                                                                       

Farkas Kálmán

viprex logo footer 160x38px 01


Megosztás
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0