Megosztás

Cikksorozat 3. rész

 

Közelebbről vizsgáljuk meg a témát. A mai világban fogjuk magunkat, és elmegyünk, veszünk cementet.

A tüzépen tartanak kettő, vagy talán négy féle cementet és ebből kell választani!

 

 

Egyszerű dolga van az embernek, hiszen több, mint száz gyártmányféleség szerepel a cementgyárak repertoárjában. Felvetődik a kérdés: miért nem a legjobbat árulják? Mert nincs rá kereslet, azt publikálják a kereskedők! Van is benne igazság! Azt mondja vevő, hogy mindegy, a legolcsóbbat kéri! Innentől elkezdődik az árharc a kereskedők között, hogy ki a legolcsóbb a piacon? Sajnos!

 

szakmai tajekozatlansag a cement kivlasztasanalPedig többféle cement több funkcióra való. Jó, biztos, hogy tized annyiból is tudna dolgozni az építőipar. Pláne akkor, ha a cementgyárak az olcsósító puffer anyagokat nem kevernének bele túlsúlyba. Biztos, hogy 20-féle cement mellett a többit is el lehet valahol használni, de csak nagyon szűk körben! A keverékképzés talán 5%-ban mindegy, milyen cementből van a habarcs, vagy a beton. Tehát 95%-ban igenis funkcióra kell igazítani a cementeket.

 

Nem mindegy milyen minőségi szintről kezdjük adalékkal javítani a keverékeket. Egy kültéri járda, térburkolat, vagy a vasalt beton tartószerkezet, csak a hozzá illeszkedő cementből lehet. A laikusok nem tudhatják mit is jelent a HÁZÉPÍTŐ CEMENT. Vagy CRH csoport szlovák gyára milyen összetételeket használ a cementeknél, amit magyar zsákokba csomagolnak. Nem tisztem az olcsó kötés szabályozó anyagokat, és mennyisLafarge magyar zsákba Királyegyházárólégét kritizálni. Azonban azt kijelenthetjük teljes biztonsággal, a kivitelezők tapasztalati szerint, hogy a hasonló jelölésű magyar cementeket jobban szereti kivitelező ipar! Nyilván meg van az oka! Nem vagyunk semelyik cementgyár nagy részvényese, sem tulajdonosa, sem konkurense, viszont igen hosszú 30 év tapasztalatával rendelkezik a szakértői csapatunk, mind analízis, mind kivitelezés területén! Az építőipar ütőerén tartjuk az ujjunk folyamatosan.

 

A választást szeretnénk, megkönnyíti a felhasználóknak ezért a következőt ajánljuk: Ne vásároljunk cementet komoly szakember nélkül! Ők naponta tapasztalják a minőségi különbséget. Ne tévesszen meg senkit, a magyar nyelvű házépítő csomagolás. A bizalom a DDC, Beremend, Vác, Hejőcsabában lehetséges. A többit, ha tehetjük, mellőzzük! Válogatni persze ezen gyárak termékeiből is lehet, sőt kell is. Funkcióra igazítás létkérdés! Ha így vásárolunk cementet, biztos, hogy az adagolással, hihetetlenül megkönnyítjük a dolgunk. A jó cement és VIP-REX adalékok együttes hatása hatványozottan jelentkezik, mint a munkaidő gyorsaság, bedolgozási könnyebbség, végtermék jobb minősége, utókezelés mellőzhetősége, építési gyorsaság növelése, szerkezeti többlet biztonságot is ad!

 

 

 

viprex logo kezdolap 600x120pxKisújszállás, 2018.november 19.

Farkas Kálmán (fejlesztőmérnök)


Megosztás
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0