Megosztás

Igen sok olyan aljzatbeton, járda, lépcső, térburkolat, és vegyes járófelület van, ahol még szilárd az aljzat, de a felület 1-2cm mélyen porlik. Ez a VIP-REX adalékkal egyszerűen misung módszerrel javítható! Nem kell hozzá külön alapozó, erősítő, rácsháló és egyéb bonyolult multik által drágán előállított sokféle rétegű kegyszer. Csak apró szemű betonsimítás! Világosszürke színe, szép felületet ad, de cementpéppel glettelhető, gyűrűs hengerezhető is. Sőt színezhető is. 

 

Vegyünk egy autószerelő műhelyt, ahol vas kerekű ollós emelők fokozottan igénybe veszik a felületet. Ráadásul a kifolyó olaj feltakarítása is gondot okoz! Erre van a víztaszító, olajtaszító VIP-REX GÉL beton és habarcs adalék. A munkamenet a következő:

  1. Meg kell vizsgálni, mennyire lehet a meglévő felületre támaszkodnia az új vékony betonrétegnek. Valamennyire azért szilárdnak kell lennie. Ezt egy erős gyökérkefével, vagy magas nyomású mosóval, a felület portalanításakor láthatjuk, tapasztalhatjuk. Ha tiszta a felület, beszereztük a sódert, cementet, VIP-REX Gél adalékot már csak le kell glettelni a felületet! Jelzem festőknek sem idegen ez a vékony bevonat!
  2. Kellősítjük a megtisztított felületet cementpéppel. Ez 2db alkotóból áll! Egyszerű elvégezni, a laikus is meg tudja előtte való nap csinálni. Ehhez nem kell kőműves! Cement, és víz keverékét képezzük, tejszerű konzisztenciára. Általában 1:1 arányban, cementfajtától függően. Lényeg, hogy folyós legyen, de nagyon vékony. Bogdányi meszelővel, vagy 6” korongecsettel bedörzsöljük a felületet. Külön felhívom, a figyelmet előtte be kell áztatni, nedvesíteni a betont, azért, hogy ne szívja el a meszelőből, a cementtejből a vizet, mert akkor nehéz vele dolgozni. Másrészt egy 24 óráig nem szabad kiszáradni a felületnek, mert megég a vékony cementpép a felületen. Kánikulában egy fóliatakarással megoldható!
  3. Másnap lehet felvinni, vagy beönteni a misung glettet, minimum 5mm vastagság kell. A maximum bármennyi lehet! Ha közel vízszintes felületet akarunk, akkor javaslok a VIP-REX GÉL mellé, többletként VIP-REX SF szuperfolyósítót is alkalmazni. Tovább csökkenti a keverővíz igényt, és további tömörítő, szilárdság növelő tulajdonságát javítja a felületnek.

Misung kavarás:   0-4mm-es homokos kavics   1,23 m3

                                kohósalak alapú cement   700-800 kg

                                Víz  (V/C = 0,5)                          400 liter

         VIP-REX GÉL adalék Cement súlyára 1%          8   liter

   Bedolgozás segítésre VIP-REX SF 0,4%                 3,2 liter  (Kész betonhoz utólag hozzáadva)

viprex 55

Kéttalicskás keverőbe háromnegyedig kavarva sorrendbe a következő:

  • keverővíz beöntése 25liter

  • VIP-REX GÉL adalék 0,5 liter

  • Cement             50  kg

  • 5-10perc keverés a konzisztencia maximum kissé legyen képlékeny.

Utolsó lépésben a VIP-REX SF szuperfolyósítót adjuk hozzá, 200ml-t, azaz 2.0 decilitert.

Ezen híg önthető, lassan folyós beton majdnem önterülő tulajdonságokkal bír! Könnyen eldolgozható kartecsnivel, gyalult léccel, simítóval. Vigyázat, még percekig folyik, lassan terül. Viszont 1-2%-os lejtőt ki tud alakítani bárki vele! Tömöríteni szinte nem is szükséges, a légbuborékok felúsznak a felületre.

Ha nem akarnak VIP-REX SF-et használni azzal is jó lesz a felület, csak a simító tömörítésre a sűrűbb konzisztencia miatt nagyobb hangsúlyt kell fektetni! Lehet akár lap vibrátor, vagy gerenda vibrátor is! 

Az első 2-3 napban 20fok fölötti hőmérsékletbe 4-6 óra után egy fóliatakarás kell csupán, locsolni nem kell, és nem is ajánlatos a betont. Kánikulai adalékot is tartalmaz a VIP-REX GÉL. A locsolással a víztaszító komponenst kimosódik a betonból. Ha szuperfolyósítót is adalékolnak másnapra rá lehet menni a betonra, persze csak gumitalmú cipővel. 14nap múlva már C50-es szilárdságot is elérheti a beton! Ekkor lehet betoncsiszolóval polírozni a felületet! Aki ezt külön szeretné! Ekkor még könnyű, ezt megtenni, igen fényes felületet ad!

vip rex gel doboz

Az így elkészült beton, 28 nap múlva gránit szilárdságú lesz, és minden hónap elteltével egyre erősebb masszív felületet ad!

A betonkeverék színezésre a festékboltokba kapható intenzív ipari homlokzati UV álló színező géleket ajánlom. Szürke kohósalakportland 32.5 szilárdságú cementnél.


Megosztás
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0