Megosztás

Mondhatnánk Szupra-folyósítónak is!

 

Felhívom, a szakma figyelmét, hogy az ajánlott folyósító adalékszer mennyiséget normál betonozás esetén ne lépjék túl! Olyan nagy sűrűségűre és hatékonyra készítettük, hogy a 0.25-0.30% teljesen elegendő még az önthető vízszerű beton készítésénél is! Ekkor a V/C tényezőre is figyelni kell, ne legyen 0,35-nél több! Felesleges, hisz majd öntömörödő így is a beton!

VIP-REX GÉL–lel való együttes használatánál pedig az ajánlott mennyiséget mindkettő adalékszerből felét kell alkalmazni! Tehát VIP-REX GÉL 1% helyett 0.5%-ot, VIP-REX SF 0.3% helyett csak 0.15%-ot! A többlet adalékszer alkalmazás teljességgel felesleges, sőt káros!

A terméken szereplő adalékszer mennyiségek azért szerepelnek tág határok között, mert vannak olyan nagyüzemi körülmények, ahol a környezeti körülményekkel és technológiákkal roppant kevés V/C tényezővel megoldható a receptúra! Ez egy átlagos építkezésen nem kivitelezhető!

Összegezve mindig pontosan számítva legyen a VIP-REX SF minden millilitere! Legegyszerűbb, ha 50 kg cementenként a maximum 150 ml-es flakonnal számolunk! De csak akkor, ha a V/C=0.35 maximumát garantálni tudjuk! Minden egyéb esetben a beton felületén másnap fehér színű réteg látható! Ekkor sokat tettünk az adalékszerből, és a vízből is! A felső 1-2 mm alatt azért szilárd beton fog elhelyezkedni! Viszont esztétikailag nem kellemes látvány, hogy besokalltuk az adalékszert és a vizet egyszerre! Mert ez csak egyszerre jelentkezik! A víz többletet jobban viseli a beton, mint az adalékszer többletet! De ez minden adalékszernél így van! Az ajánlott, jól megtervezett mennyiséget kell adalékolni!

Tehát először pontosan határozza meg milyen mennyiségű cementet kever a keverőben! Biztonság kedvéért számoljon első receptúrázáskor csupán 0.25%-kal. Így is remekül megkönnyíti a VIP-REX SF szuperfolyósító a mesterek dolgát!

Kisújszállás, 2016.06.15.                                                                       

Farkas Kálmán

Vip-Rex_SF


Megosztás
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0